Notícies

El projecte “Digital&Green Skills Vallès per una Economia Sostenible” un dels 24 finalistes dels Premis European Digital Skills Awards 2018

El projecte “Digital&Green Skills Vallès per una Economia Sostenible”  va ser un dels 24 finalistes dels Premis European Digital Skills Awards 2018 que es van lliurar el 6 de desembre durant l’ICT 2018: Imagine Digital – Connect Europe celebrat a Viena. Unes jornades que van acollir conferències, espais d’exposició i networking per compartir i debatre sobre transformació digital de la societat i la indústria.

 “Digital&Green Skills Vallès” va ser un projecte de formació i ocupació executat al 2017 en el que van participar 25 joves en situació d’atur que van rebre formació per impulsar l’economia sostenible a través de les competències digitals i per innovar en els àmbits socials i comunitari. Un projecte innovador per preparar professionals amb capacitat d’incorporar els nous coneixements en els seus llocs de treball i actuar com agents de canvi en diversos àmbits i disciplines.

Ha estat escollit finalista entre les 260 propostes presentades als premis europeus de competències digitals European Digital Skills, en la categoria The Labour Force Awards.

La convocatòria d’aquests premis es troba en el marc de les estratègies de la Comissió Europea, l’aposta pel Mercat Únic Digital, que té com a objectiu obrir oportunitats digitals per a les persones i les empreses i millorar la posició d’Europa com a líder mundial en l’economia digital.

Dintre de les polítiques impulsades en aquest context es troba la Digital Skills and Jobs Coalition, iniciativa que reuneix Estats membres, empreses, interlocutors socials, organitzacions sense ànim de lucre i proveïdors d’educació, que prenen mesures per fer front a la manca d’habilitats digitals a Europa. Organitzacions que porten a terme actuacions per abordar la bretxa d’habilitats digitals amb diferents iniciatives: capacitar persones desocupades, oferir MOOC per mestres, oferir classes de codificació per a nens o capacitació d’avantguarda per a especialistes en TIC…

Aquesta Coalició aborda la necessitat d’habilitats digitals de quatre grups amplis:

  • Habilitats digitals per a tothom.
  • Capacitats digitals per a la força laboral.
  • Capacitats digitals per a professionals de les TIC.
  • Capacitats digitals en educació.

Digital&Green Skills Vallès va estar impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat i la UAB (grup de recerca de Wireless Communications del Departament de Telecomunicacions i Enginyeria de Sistemes i  la CORE de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles), en el marc de la convocatòria de Programes Singulars, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat i Fons Socials Europeus de la Unió Europea.

Més informació
Digital & Green Skills Vallès
Digital Skills and Jobs Coalition
European Digital Skills Awards

Conferència “de les Escombraries al Formigó”

 

 

 

 

 

Organitzada pels Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès conjuntament amb l’empresa Formigons Montcau tindrà lloc el proper 22 de novembre al Centre d’Empreses Industrials Can Roqueta de Sabadell la conferència que dur per títol “De les Escombraries al Formigó”, on s’explicà  com fer útils els residus que es llencen a les escombraries.

El formigó és un dels elements que pot contribuir a aquesta utilitat, i l’empresa FORMIGONS MONTCAU participant del projecte “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants”  explicarà com s’aconsegueix a través del desenvolupament d’una línia de formigons urbans amb menys empremta de carboni.

Cita: 22 de novembre de 2018
Hora: 9:30h a 11:00h
Lloc: Centre d’Empreses Industrials Can Roqueta
Av. Can Bordoll, 119 08202 Sabadell
Per a més informació podeu contactar: fm@formigonsmontcau.es

Inscripcions: https://goo.gl/ssbwJA

 

 

Oberta la convocatòria dels ajuts dels Cupons a la Innovació 2018

Ja està oberta la convocatòria per a l’any 2018 dels ajuts dels Cupons a la Innovació, amb una quantitat màxima de 300.000,00 euros.

Els Cupons a la Innovació són cupons de descompte econòmic directe que pots bescanviar per un servei expert d’innovació ofert pels proveïdors acreditats d’ACCIÓ. Els cupons t’ajuden a innovar en els teus productes i processos, alhora que pots establir col·laboracions estratègiques per al teu negoci.

A qui van dirigits?

Aquests ajuts van dirigits a empreses amb:

  • establiment operatiu a Catalunya
  • una plantilla d’entre 5 i 100 treballadors en el mes anterior al de la presentació de la sol·licitud

Termini sol·licitud: 27 de Novembre de 2018

Què ofereixen:

Els Cupons a la Innovació es poden bescanviar per un o més d’aquests serveis:

Cupons d’Innovació
Per dissenyar nous productes o serveis.
Per millorar el teu model d’innovació des d’un punt de vista estratègic i operatiu.
Ajut màxim de 5.000 €.

Cupons de Tecnologia
Per accelerar els teus desenvolupaments tecnològics.
Per fer estudis de viabilitat tecnològica i industrial.
Per testar i validar processos, productes i serveis.
Ajut màxim de 5.000 €.

Cupons d’Economia circular
Per fer estudis de la viabilitat d’aplicació de l’economia circular.
Per aplicar criteris d’ecodisseny en els teus productes, serveis i processos.
Per explorar nous models de negoci vinculats amb l’economia verda i circular.
Ajut màxim de 5.000 €.

Cupons de Fiscalitat
Per contractar serveis experts d’assessorament en fiscalitat.
Per obtenir certificats en matèria de seguretat jurídica.
Ajut màxim de 3.000 €.

Cupons de Propietat industrial
Per fer estudis previs de patentabilitat.
Per redactar i presentar patents internacionals.
Ajut màxim de 5.000 €.

Més informació: http://www.accio.gencat.cat/ca/serveis/innovacio/innovacio-empresarial-i-rd/cupons-innovacio/

Sol·licitud: http://www.accio.gencat.cat/ca/serveis/convocatories-dajuts/llistat-ajuts/tramits/Programa_Cupons_Innovacio