Notícies

Oberta la convocatòria -Cupons a l’Ecoinnovació- 2017

Permet accedir a un descompte econòmic directe per innovacions que tenen en compte l’eficiència en l’ús dels recursos o la reducció de l’impacte ambiental

Les empreses amb seu a Catalunya i amb una plantilla entre 5 i 100 treballadors/es poden sol·licitar l’ajut “Cupons a l’Ecoinnovació” que permet accedir a tres tipus de serveis:

  • Anàlisi dels processos productius i identificació de millores ambientals
  • Ecodisseny de productes i serveis
  • Foment de nous models de negoci vinculats a l’economia verda i circular

El cost màxim del servei que pot ser subvencionable és de 10.000 euros.  L’ajut serà d’un màxim del 80% del cost del servei i fins un màxim d’ajut de 4.000 euros. I es pot demanar 1 cupó per empresa com a màxim.

Amb aquest procediment, l’empresa rep un cupó que podrà bescanviar obtenint un descompte directe en la factura del servei. Per poder fer-ho, el servei ha de ser contractat amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ (categoria d’Economia verda) o Agents tecnològics amb el segell TECNIO.

Aquests ajuts formen part del Programa de Cupons a la Innovació que promou ACCIÓ, l’Agència per a la competitivitat de l’empresa.

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al 16 de novembre de 2017, o fins a exhaurir el pressupost disponible.

Més informació i accés a la documentació de sol·licitud AQUI

Acord pioner per incorporar els principis de l’economia circular a les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, les entitats comarcals, el conjunt de municipis de la comarca i 15 agents dels àmbits socials, ambiental i econòmic, s’ha signat avui l’Acord VALLÈS CIRCULAR, per posar al Vallès Occidental al capdavant dels processos de transformació i evolució cap a un model econòmic més sostenible, impulsant la col•laboració públio-privada amb la incorporació dels principis de l’economia circular en les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental.

L’Acord VALLÈS CIRCULAR és un acord decaràcter territorial signat per les entitats comarcals, els alcaldes i alcaldesses de la comarca i els representants d’entitats que juguen un paper clau en el procés per incorporar els principis de l’economia circular en les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Una oportunitat per transformar el model de consumir i de produir, articulant processos de millora competitiva en les empreses i de desenvolupament social que limitin l’impacte en el medi ambient.

Aquesta iniciativa reflecteix el compromís i la voluntat de l’administració i dels agents privats d’assumir la seva responsabilitat en la superació de l’actual model econòmic que, basat en “produir, utilitzar i tirar”, es mostra insostenible a mig i llarg termini. I per treballar per la implementació de l’economia circular, que posa l’èmfasi en l’ús sostenible dels recursos, amb la reutilització, la reparació i l’increment del reciclatge com a mesures per allargar al màxim el temps de vida de productes, materials o energia i obtenir beneficis, tant ambientals com econòmics i socials.

Llegiu la notícia complerta AQUI