Story Project

Vallès Circular – Story Project

“Valles Circular” és una iniciativa territorial impulsada per la Xarxa d’entitats per a l’impuls de l’economia circular al Vallès Occidental, amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental com a entitat impulsora. L’economia verda i circular és una prioritat clau de la Unió Europea i de Catalunya que s’ha vist reflectida darrerament en l’ambiciós paquet de noves mesures de la Unió Europea sobre economia circular per impulsar la competitivitat, crear llocs de treball i generar creixement sostenible i també en l’Estratègia d’impuls a l’economia verda i circular aprovada pel Govern de Catalunya.

El juny de 2016 es va constituir el primer embrió per una acció global, la Xarxa d’Economia circular al Vallès Occidental, formada per 30 actors, entre els quals hi ha 11 ajuntaments de la comarca.  La xarxa d’economia circular ha dissenyat un pla d’actuació fins el 2020, del qual ja n’estem veien els primers resultats. S’ha fet un treball compartit per definir el pla d’actuació i de col•laboració a l’entorn de 5 eixos:    Accions de divulgació i sensibilització, Informació i detecció d’oportunitats, Accés a la innovació: ecoinnovació i ecodisseny,    Emprenedoria i ocupació a l’entorn de l’economia circular i Simbiosi industrial.

Primera jornada empresarial – Market Place: 30/03/17

L’Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDi) ha acollit el passat 30 de març la primera Trobada d’Empreses per conèixer les possibilitats que els dóna l’economia circular a l’hora d’iniciar negocis i aprofitar sinergies. Aquest primer Market Place d’economia circular i la jornada tècnica han estat un èxit de participació, arribant a 170 persones participants, entre les quals 90 empreses, la participació activa de més de 20 entitats que juguen un paper actiu en el canvi de model i més de 50 persones en representació d’entitats de la comarca i de fora.

L’organització de l’acte ha comptat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la de la Generalitat de Catalunya i està subvencionada pel Servei Públic d´Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. La jornada ha permès conèixer les experiències de diferents empreses que ja treballen amb elements d’economia circular, per exemple amb subproductes reciclats o que col·laboren entre elles per evitar generar residus i per aprofitar sinergies. A partir de diferents tallers, organitzats en taules temàtiques interactives, les diferents empreses participants han pogut donar a conèixer els seus productes, compartir experiències i intercanviar coneixements. La jornada ha culminat amb un espai d’entrevistes, prèviament acordades amb expositors, per generar contactes professionals. AMPLIAR NOTÍCIA